Η ελάχιστα επεμβατική Παραθυρεοειδεκτομή συνιστά μια χειρουργική τεχνική που σαν στόχο έχει τον ελάχιστο ιστικό τραυματισμό.
Με τη χρήση του διεγχειρητικού υπερηχογραφήματος ,εντοπίζεται ο παθολογικός Παραθυρεοειδής αδένας και προσδιορίζεται με ακρίβεια το σημείο που θα γίνει η τομή ,ακριβώς απο πάνω του.
Με αυτόν τον τρόπο ,επιτυγχάνεται το μικρότερο δυνατό μέγεθος τομής και αποφεύγονται οι επιπλέον ιστικοί τραυματισμοί που γίνονται όταν χειρουργούμε «ψάχνοντας»…
Γνωρίζουμε με απόλυτη ακρίβεια την θέση του όγκου και κατευθυνόμαστε προς αυτόν χωρίς περιττές κινήσεις και τραυματισμούς.
Εντούτοις ,πρέπει να επισημάνω ότι οι Παραθυρεοειδείς αδένες βρίσκονται ακριβώς στην περιοχή που πορεύονται τα λαρυγγικά νεύρα.
Πολλές φορές ,μάλιστα , οι κάτω Παραθυρεοειδείς αδένες «ξαπλώνουν» επάνω στο παλινδρομο λαρυγγικό νεύρο… (αυτό που κουνάει τις φωνητικές χορδές).
Γίνεται αντιληπτό ,λοιπόν ,ότι ,και λόγω της στενής σχέσης με το νεύρο ,αλλά και του περιορισμένου χειρουργικού πεδίου (ουσιαστικά η προσπέλαση γίνεται μέσω ενός μικρού τούνελ) ,η χρήση του νευροδιεγέρτη μας βοηθά να ολοκληρώσουμε την χειρουργική επέμβαση με απόλυτη ασφάλεια.
Τόσο κατα τη διάρκεια ,όσο και μετά το πέρας της επεμβάσεως ,ο νευροδιεγέρτης μας επιβεβαιώνει την ακεραιότητα και λειτουργικότητα των παλινδρομων λαρυγγικών νεύρων.